Bilanci i frikshëm i fëmijëve dhe adoleshentëve, që ikin nga shtëpia! Numri më i lartë i largimeve raportohet në…

232 persona janë larguar me dëshirë nga shtëpitë e tyre, në vitin 2018. Ndërsa për Policinë është dashur 24 deri në 48 orë për t’i gjetur. Në shumicën e rasteve personat rikthehen pranë familjeve të tyre, por ajo çka po shqetëson strukturat dhe është më shqetësuese është fakti se fenomeni po gjen zgjerim te të…

“I lindur me këmishë”. Këto janë pamje mahnitëse të një foshnje që ka lindur bashkë me placentën dhe…

Me siguri që nuk e keni menduar ndonjëherë literalisht kuptimin e shprehjes “i lindur me këmishë”. Rrallëherë mund të keni parë një foshnje brenda qeskës së placentës. Pamjet e videos së jashtëzakonshme të xhiruar në spitalin e Santa Casa di Misericordia në Barretos, Brazil po bëjnë xhiron e botës. Foshnja brenda placentës vazhdon të sillet…

Për të gjithë të prekurit nga sëmundjet e zemrës, mos e teproni me qëndrimin jashtë, i ftohti shton rrezikun e …

“I ftohti shton rrezikun e infarktit”, ky është paralajmërimi i kardiologëve në këto ditë të ftohta, për ata që kanë probleme me zemrën. Një studim suedez i publikuar në revistën “British Medical Journal” ka analizuar 300 mijë raste infarktesh në periudhën 1998-2013. Periudha para Krishtlindjeve shënon zakonisht një rritje me 37% të infarkteve, që në…