Festimet në Tiranë, bëjnë “zhurmë“ në mediet ndërkombëtare

Tirana e priti ndërrimin e viteve, kur akrepat e orës shënuan 00:00, me fishekzjarret shumëngjyrëshe që shkëlqyen në qiell dhe me një koncert madhështor në sheshin “Skënderbej”, ashtu siç është bërë traditë tashmë çdo vit nga Bashkia e Tiranës. Kjo ka tërhequr vëmendjen edhe të medieve ndërkombëtare, të cilat i kanë bërë jehonë Tiranës, duke…

“Nuk kishim asnjëherë siguri a do të dilnim të gjallë nga burgu“ , rrëqeth me dëshmin e tij i burgosuri në Qafë Bari

Arkiva Online e Viktimave të Komunizmit/ “Nga më të rëndat, sinqerisht. Nuk kishte dënim fizik, por ishte dënimi psikologjik. Kishin rekrutuar të burgosur politik të dobët nga karakteri. Kjo është e tmerrshme. Ne nuk kishim asnjë siguri në do dilnim të gjallë ndonjëherë apo s’do dilnim të gjallë“. Baftjar Shemaj rrëfen vitet e burgut në Ballsh…