Zëri i Amerikës: Krijimi i Prokurorisë speciale në Shqipëri hap rrugën për krijimin e Byrosë kombëtare të hetimit

Në Shqipëri, Këshilli i Lartë i Prokurorisë hapi sot garën për anëtarët e Prokurorisë speciale, (SPAK) e cila së bashku me Gjykatën speciale do të ketë si objektiv korrupsionin e zyrtarëve të lartë dhe krimin e organizuar. Prokuroria speciale do të përbëhet nga 15 anëtarë, të cilët do të duhet të plotësojnë një sërë kriteresh…

Rikonstruktohet shkolla ‘Ismail Qemali’, Veliaj: Do të hidhen themelet edhe për 17 shkolla të reja

Kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj ishte për të inspektuar në gjimnazin e Tiranës”Ismail Qemali”, ku ka përfunduar puna për rikonstruksionin e plotë të ambienteve në këtë shkollë,ndërsa u shpreh se përgjatë vitit 2019 në kryeqytet do të nisë edhe ndërtimi  i 17 shkollave të reja, si edhe do të ulet numri i nxënësve në klasa. Këtë fillim viti një prej shkollave ikonë të Tiranës,…

Policia Rrugore thirrje shoferëve: Mungojmë fizikisht, por nëse nxitoni…

Policia Rrugore e Tiranës vijon patrullimet për evidentimin e shkeljeve të rregullave të qarkullimit rrugor që jane rrezik dhe shqetësim i përditshëm për qytetarët. Duke postuar nje video me ndeshkimin e shkelesve te rregullave te qarkullimit ne Tirane, policia ben apel per te treguar kujdes. “Edhe pse mendoni se mungon fizikisht 👮‍♀, ju sigurojmë se nëse…

Hidhet në erë shtylla e tensionit të lartë në Fushë Krujë, në rrezik 50% e furnizimit të vendit me energji elektrike

Një shtyllë e tensionit të lartëTiranë2-Podgoricë ka rënë pre e një shpërthimi tritoli. Policia deklaron se nuk dihet se kur ka ndodhur ky sulm. Shperthimi ka demtuar një nga kater këmbët e shtyllës. Fushë Krujë– Një shtyllë e tensionit të lartë Tiranë2-Podgoricë, nga e cila kalon 50% e konsumit energjitik në të gjithë vendin, ka rënë pre…